Wat beteken persoongesentreerde denke?
Wat beteken persoongesentreerde denke?

Video: Wat beteken persoongesentreerde denke?

Video: Wat beteken persoongesentreerde denke?
Video: Berthold Gunster geeft antwoord: wat is het verschil tussen positief denken en omdenken? 2024, April
Anonim

Persoongesentreerde denke is a stel beginsels en kernbevoegdhede wat is die grondslag vir persoon gesentreer beplanning. A persoon - gesentreer benadering erken die reg van individue om ingeligte keuses te maak, en verantwoordelikheid te neem vir daardie keuses en verwante risiko's.

Hiervan, wat is persoongesentreerde denkvaardighede?

Persoon - gesentreerde denke is 'n stel waardes, vaardighede en gereedskap wat ons gebruik om iemand te leer ken en te ontdek wat hulle belangrik vind en wat hulle uit die lewe wil hê. Dit verseker dat ons fokus op wat saak maak vir die mense wat ons ondersteun en hul familie, en dat ons ook aandag gee aan personeel.

Tweedens, wat is 'n voorbeeld van persoongesentreerde ondersteunings? Gestremdheidverwante dienste, verpleeginrigtings, gedragsgesondheidsorganisasies, gesinshuise en ander mensediensprogramme is net 'n paar voorbeelde van instellings waar persoon - gesentreer strategieë word gebruik om lewenskwaliteit te verbeter.

Dienooreenkomstig, wat beteken Persoongesentreerd?

Persoon - gesentreer sorg. Persoon - gesentreer sorg gaan oor die ontwikkeling van 'n plan van sorg met mense wat pas by wat dit persoon is gereed, gewillig en in staat tot aksie. Kom ons neem dit as 'n voorbeeld om iemand te help om op te hou rook. Persoon - gesentreer sorg. Persoon - gesentreer sorg beteken die persoon is 'n gelyke vennoot in die beplanning van hul sorg.

Wat is die voordele daarvan om persoongesentreerde denke met individue te gebruik?

Persoon - Gesentreerde denke en Beplanning Opstel Dit ondersteun die individu om hul eie doelwitte te stel en hul eie besluite te neem. Dit help hulle ook om te besluit hoe hulle hierdie doelwitte sal bereik. Dit het ook ten doel om die individu beheer oor hul eie lewe en dit laat hulle toe om te oorweeg wat hul beste belange is.

Aanbeveel: