Waarin het Richard Allen geglo?
Waarin het Richard Allen geglo?

Video: Waarin het Richard Allen geglo?

Video: Waarin het Richard Allen geglo?
Video: Richard Allen Davis - Final Statement 2024, Mei
Anonim

In 1816, Allen het die African Methodist Episcopal Church geskep. Allen en sy volgelinge het weggebreek van die Metodistekerk omdat hulle geglo dat wit Metodiste inmeng met die beoefening van hul godsdiens. So vroeg as die 1780's, Allen gehoop om 'n gemeente te vorm wat eksklusief oop is vir Afro-Amerikaners.

Ook om te weet is, hoekom was Richard Allen so belangrik?

Richard Allen was een van die eerste Afro-Amerikaanse godsdienstige en burgerregteleiers in die Verenigde State. Allen godsdiens ontdek nadat hy 'n rondloper Metodiste prediker by 'n geheime byeenkoms van slawe in Delaware gehoor het. Hy het tydens die Revolusionêre Oorlog 'n soutwa bestuur en sy vryheid in 1780 gekoop.

Gevolglik is die vraag wie was Richard Allen en wat was sy droom? Richard Allen (1760-1831), aktivis en stigter van die African Methodist Episcopal Church, is in slawerny in Philadelphia gebore en verkoop saam met syne familie na die Stokeleys van Delaware. Hy het in 1777 tot Metodisme bekeer en by ander slawe aangesluit om die tweeweeklikse vergaderings van die Metodistevereniging by te woon.

Buitendien, wat het Richard Allen vir 'n lewe gedoen?

Minister van godsdiens Skrywer Opvoedkundige Aktivis

Wat was Richard Allen-opvoeding?

Gebore in slawerny in Philadelphia, Pennsylvania, op 14 Februarie 1760, Richard Allen het voortgegaan om 'n opvoeder, skrywer, predikant en stigter van die African Methodist Episcopal Church te word. Benjamin Chew, 'n Quaker-prokureur, besit die Allen familie, wat ingesluit Richard s'n ouers en drie ander kinders.

Aanbeveel: