Waarin het Roger Williams geglo?
Waarin het Roger Williams geglo?

Video: Waarin het Roger Williams geglo?

Video: Waarin het Roger Williams geglo?
Video: Slim Cessna's Auto Club - He, Roger Williams 2024, April
Anonim

Roger Williams en sy volgelinge het hulle op Narragansettbaai gevestig, waar hulle grond van die Narragansett-Indiane gekoop en 'n nuwe kolonie gestig het wat deur die beginsels van godsdiensvryheid en skeiding van kerk en staat beheer word. Rhode Island het 'n toevlugsoord geword vir Baptiste, Kwakers, Jode en ander godsdienstige minderhede.

Hiervan, watter godsdiens was Roger Williams?

Puriteins

Behalwe hierbo, watter verhouding wou Roger Williams tussen regering en godsdiens sien? Williams geglo dat die voorkoming van foute in godsdiens was onmoontlik, want dit het van mense vereis om God se wet te interpreteer, en mense sou onvermydelik fouteer. Hy het dus tot die gevolgtrekking gekom dat regering moet homself verwyder van enigiets wat mense aangeraak het' verhouding met God.

Net so, hoekom is Roger Williams belangrik?

Roger Williams , die stigter van Rhode Island en 'n belangrik Amerikaanse godsdiensleier, arriveer in Boston in die Massachusetts Bay Colony vanaf Engeland. In Voorsienigheid, Roger Williams het ook die eerste Baptistekerk in Amerika gestig en die eerste woordeboek van inheemse Amerikaanse tale geredigeer.

Wat het Roger Williams geglo quizlet?

Hy geglo in uiterste skeiding van die Kerk van Engeland. Wat het Roger Williams gedoen glo aangaande die koning van Engeland en grond in die New England? Hy geglo dat die koning geen mag het om grond in Nieu-Engeland toe te staan nie. Hy het gedink mens moet die Indiane betaal vir hul grond.

Aanbeveel: