Wat is gestandaardiseerde instrumente?
Wat is gestandaardiseerde instrumente?

Video: Wat is gestandaardiseerde instrumente?

Video: Wat is gestandaardiseerde instrumente?
Video: CLASSIFICATION OF MUSICAL INSTRUMENTS : CHORDOPHONES 2024, Maart
Anonim

Gestandaardiseerde instrumente is formele metodes wat gebruik word om verskillende vlakke van kognitiewe ontwikkeling te bepaal. Kontrolelys, Childhood Outism Rating Scale en Batelle Development Inventory is voorbeelde van gestandaardiseer toetse wat 'n kind se algemene ontwikkelingsvaardighede meet, insluitend sosialiseringsvaardighede en hanteringsvaardighede.

Dienooreenkomstig, wat is instrumentstandaardisering?

Standaardisering is die handeling om die akkuraatheid van 'n meting na te gaan of aan te pas instrument of elektries instrument deur dit met 'n standaard te vergelyk. Kalibrasie is a standaardisering aktiwiteit. Oor die algemeen word die akkuraatheid van die standaard 10 keer hoër gehou as die akkuraatheid van die meettoestel wat getoets word.

Die vraag is vervolgens, waarvoor word gestandaardiseerde toetse gebruik? Gestandaardiseerde toetsing word as belangrik beskou en hierdie toetse assesseer wat op nasionale vlak geleer word. Hulle is gewoond aan meet doelwitte en hoe skole voldoen aan opvoedkundige staatstandaarde.

Net so, wat is 'n gestandaardiseerde maatstaf?

A Gestandaardiseer toets is 'n toets wat op 'n konsekwente of "standaard" wyse gegee word. Gestandaardiseer toetse is ontwerp om konsekwente vrae, administrasieprosedures en punteprosedures te hê. Die grootste voordeel van gestandaardiseer toetse is dat hulle tipies meer betroubaar en geldig is as nie- gestandaardiseerde maatreëls.

Wat is die verskil tussen gestandaardiseerde en niegestandaardiseerde toetse?

Die burgermeester verskil tussen gestandaardiseerde en nie-gestandaardiseerde assesserings lê in hul groottes: gestandaardiseer assessering laat toe om studente se vermoëns te evalueer in anders skole en selfs state, en nie-gestandaardiseerde assessering is daarop gemik om die vlak van kennis en vermoëns van studente van een skool of selfs van te kontroleer

Aanbeveel: